Lessen

Hier vindt u een overzicht van de lessen die gegeven wordt bij Olympia. 

Er is altijd wel iets te doen!

Kleutergym

Gym begint al op vroege leeftijd bij Olympia!  De allerkleinsten (vanaf 3 jaar tot circa 5 jaar) van Haastrecht e.o. gymmen bij Olympia. Eerst wordt er lekker warm gedanst op de leukste kinderliedjes. Als de kinderen zijn warm gedanst wordt er al een begin gemaakt om de kneepjes van de gym aan te leren.

Gym 

Of ben je tussen de 5 en 8 jaar? Ook dan ben je natuurlijk ook welkom in de les een uurtje later.     

Gym/turnen

Ben je tussen de 8 en 10 jaar dan gaat het gymmen meer richting turnen? Ook dan is de sporthal geopend voor jou. Ben je 10+ dan kom je een uur later. Allerlei turntoestellen staan voor jullie klaar! Van balk en kast tot brug en vloer, maar ook de altijd leuke met lucht gevulde tumblingbaan! Je krijgt les van DaniĆ«lle.

Kleding advies: Een gympakje met eventueel broekje is fijn om te dragen tijdens de gymlessen. Dit kan elk pakje zijn. Jongens adviseren wij een korte broek met T-shirt te dragen. Gymschoenen zijn een optie, maar niet verplicht. De meeste gymnasten gymmen op blote voeten.

Als je lid bent van de wedstrijdgroep, dan verwachten we het verenigingspakje te dragen. Meer informatie hierover kun je krijgen bij de docent van de wedstrijdgroep. 


Dans 

Olympia Haastrecht biedt ook leuke lessen dans aan! Of je net begint met dansen of al jaren ervaring hebt, bij Olympia kun je lekker dansen. 

Je oefent met een groep leeftijdsgenoten, sta jij ook in de spotlights bij de uitvoering? 

Kleding advies:  Trek makkelijke kleding aan als je komt dansen. Een korte broek of legging met een T-shirt en gympen/sportschoenen zijn prima om te dragen! Power Yoga

Op de dinsdagavond van 20.05 uur tot 21.20 uur kan er bij Bianca weer intensief Yoga beoefend worden. Bij Power-Yoga ligt de nadruk meer op de oefeningen dan op de meditatie. Deze vorm van Yoga is dan ook een stuk intensiever dan veel andere Yoga vormen.       


Fit4all

Tijdens deze stevige lessen van Wendy, gaan de dames en heren van alle leeftijden, best wel zweten! Op dinsdag van 19.00 uur tot 20.00 uur kun je hieraan meedoen. Met een voldaan gevoel ga je weer lekker naar huis om weer op te laden voor de volgende les!

Wendy stemt de oefeningen af op elk niveau en gebruikt diverse materialen om de conditie en kracht te verbeteren.Zumba dans

Sinds september 2021 bieden wij Zumbadanslessen aan. Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue en samba. Bij Zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met aerobics. Het enthousiasme van onze docent Anne werkt aanstekelijk en zorgt voor veel plezier, uitdaging en voldoening!


Preventief veiligheidsbeleid

NB: Onze vereniging volgt een preventief veiligheidsbeleid. Dit is gericht op voorkomen van ongewenst gedrag in alle mogelijke vormen. Denk daarbij aan voorkomen van sexuele intimidatie of misbruik, discriminatie en/of vormen van machtsmisbruik. Daarbij neemt onze vereniging de adviezen ter harte zoals gesteld op https://centrumveiligesport.nl/

Wat doen we zoal: 

  • In onze lessen met de kinderen, waarbij soms contact nodig is (denk aan over een balk lopen) zijn er meerdere trainers en/of assistenten aanwezig
  • We vragen (nieuwe) trainers om een VOG verklaring. 
  • Alle onze trainers zijn ook lid van de KNGU.

Voor het complete lesoverzicht, klik hier