125-jarig jubileum

Gym- en dansvereniging Olympia Haastrecht is in het jaar 1898 opgericht, wat betekent dat deze mooie vereniging dit jaar 125 jaar bestaat! We grijpen dat heugelijke feit aan om gedurende 2023 wat evenementen te organiseren. 


Op woensdag 22 februari 2023 organiseert Olympia voor de jeugd (vanaf 7 jaar) een te gek uitje naar Jumpsquare in Gouda (Het grootste trampolinepark van Nederland)! Van 18.00 tot 19.00u heb je de gelegenheid om te springen op de trampolines, je mooiste kunsten uit te proberen en dat te laten zien aan je vrienden en vriendinnen. Kijk op www.jumpsquaregouda.nl om een idee te krijgen van de trampolines waar je je op kunt uitleven!


Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert Olympia in samenwerking met Jeugdcircus Acrobatico voor alle jeugdleden een superleuke circus-workshop! Onder begeleiding van meerdere professionele trainers gaan we leren draadlopen, aan acrobatiek doen, touwtje springen, hoepelen en/of circusmix (jongleren, diabolo, bordje-stokje, etc).


Op vrijdagmiddag 8 september maakt Olympia deel uit van het festijn rondom het bekend maken van "Het geheim van Haastrecht". Dit festijn zal plaatsvinden in de Overtuin Bisdom van Vliet, tegenover het museum. Dit is best bijzonder want Paulina Bisdom van Vliet was 125 jaar geleden betrokken bij of zelfs oprichtster van Olympia Haastrecht. Dat "Het Geheim van Haastrecht" na 100 jaar in het jubileumjaar van Olympia bekend gemaakt wordt is puur toeval. Toch? 


Op vrijdagavond 29 september 2023 (i.p.v. eerder gecommuniceerde 25 augustus) wordt er in het kader van het 125-jarig jubileum van Olympia een dansfeest georganiseerd in de Thuishaven. Vanaf 19:00u tot ongeveer 21:00u kan er op muziek gedanst worden. De muziek wordt verzorgd door een DJ. De Entree is gratis en ook limonade en chips hoeven niet betaald te worden. (Eventueel andere consumptie dienen wel afgerekend te worden).


Op zaterdag 4 november 2023 zal de grote jubileumshow plaats gaan vinden. Bestuur en trainers hebben samen met leden en vrijwilligers een spetterende jubileumvoorstelling voorbereid met als thema "All around the world". Diverse dansen en gymnastiekacts, elk in de sfeer van een bepaald land, komen in deze voorstelling voorbij.

De deuren van het Grand Café Concordia gaan om 14.00 uur open en de voorstelling in de sporthal start om 14.30 uur. Na een uur is er een half uur pauze waarna de voorstelling tot ongeveer 16.45 uur doorgaat.
Na afloop van de voorstelling proosten we in het Grand Café met een borrel op deze bijzondere mijlpaal voor onze vereniging. Rozemarijn Spruit zorgt in het Grand Café voor sfeervolle muzikale begeleiding.